Pompoen: Echt zo gezond?

Pompoenen zijn enorm veelzijdige groenten. Of eigenlijk zijn het vruchten. Met pompoenen kun je alle kanten op en er zijn talloze recepten met pompoen te vinden. Helaas zijn pompoenen niet het hele jaar door verkrijgbaar. Pompoen is een echte herfstgroente en wordt in September en Oktober geoogst. Gewoon van Hollandse bodem. In de herfst kun je dan ook bijna niet anders dan met de pompoen aan de slag.

Pompoenen zijn zooo gezond!

Pompoenen zijn ontzettend gezond. Ze bevatten heel veel vitamines, zoals vitamine B1, B2, B6, B12, Vitamine C en Vitamine A. De pompoen is zelfs bekend om de grote hoeveelheid vitamine A die een pompoen bevat. Er zijn maar 6 andere groenten die meer vitamine A bevatten dan pompoen (snijbieten, spinazie, boerenkool, zoete aardappel, wortel, raapstelen en wortels). Vitamine A helpt onder andere bij een goede weerstand, het gezichtsvermogen en een gezonde huid. De vitamine C en het bètacaroteen versterken samen het immuunsysteem. Naast vitamines zitten er ook veel mineralen in pompoen, zoals natrium, kalium, calcium, fosfor, zink, ijzer, koper en magnesium. Nooit geweten dat pompoen zoveel voedingsstoffen bevat!

De pompoen schillen

Een pompoen schillen is niet makkelijk. Voor mij lijkt het dan ook geen goed idee om hier zelf aan te beginnen. Maar als je de pompoen alvast 10 minuutjes kookt schijnt het al een stuk makkelijker te zijn. Toch maar eens proberen dan…

Pompoen voor ieder dieet

Pompoen is om nog meer redenen gezond. Pompoen bevat heel veel vezels. Niet alleen goed voor een goede darmwerking maar geeft je ook snel een verzadigd gevoel. Ondanks de licht zoete smaak, zitten er ook weinig calorieën in pompoen en zorgt het niet voor een piek in je suikerspiegel. Pompoen past dan ook in elk voedingspatroon.

Meer over de pompoen en pompoen recepten:

25 pompoen recepten van EatPureLove

11x pompoen recepten van MindyourFeed

En…Wist je dat je de pompoen vrijwel helemaal kunt eten? Van de schil tot de bladeren, de bloemen en de pompoenpitten natuurlijk!

Pompoen is een echte aanrader dus!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *