Herfstgroenten

Het is weer herfst! Het wordt steeds een beetje vroeger donker, het blad valt van de bomen en het gure herfstweer staat ook weer voor de deur. Niet echt iets om naar uit te kijken… Maar de herfst is ook heel erg mooi en de stoofpotten en soepjes maken een hele hoop goed. Heerlijk! Ook echte herfstgroenten zijn volop verkrijgbaar. Maar welke groenten horen eigenlijk bij de herfst?

Seizoensgroenten: een goede, gezonde keuze

In elke seizoen zijn bepaalde groenten volop verkrijgbaar. Deze seizoensgroenten komen niet uit de kas of uit het buitenland maar worden direct van het Hollandse land geoogst. Hierdoor zijn ze vaak wat minder duur dan andere groenten in dat seizoen. Importkosten zijn niet nodig. Hierdoor zijn seizoensgroenten niet alleen voordeliger maar ook minder belastend voor het milieu. Seizoensgroenten hebben alleen maar voordelen dus. Volop verkrijgbaar, milieuvriendelijk, betaalbaar en natuurlijk bomvol belangrijke voedingsstoffen!

Wat zijn herfstgroenten?

Ook de herfst kent specifieke groenten die horen bij het najaar. Echte herfstgroenten zijn bijvoorbeeld de knollen en koolsoorten: knolselderij, pastinaak, bloemkool, Chinese kool of boerenkool. En misschien wel de meest opvallende is natuurlijk de pompoen. Niet alleen heel erg lekker en gezond maar ook nog eens leuk ter decoratie.

Andere herfstgroenten zijn bijvoorbeeld : bietjes, bleekselderij, courgette, groene kool, paddenstoelen, prei, rode kool, spitskool, stoofpeertjes, uien, witlof, wortelen en zuurkool.

Koken met herfstgroenten

Nu is het leuk om te weten wat herfstgroenten zijn maar wat kook je daar nu mee? Herfstgroenten zijn geschikt om eindeloos mee te variëren en talloze recepten zijn er te vinden om uit te proberen. Niet alleen heel erg lekker maar ook leuk om eens wat anders te proberen, zoals met de pompoen of pastinaak bijvoorbeeld:

10 recepten met pompoen van Chickslovefood

Pompoenrecepten van De Groene Meisjes

Pastinaak recepten van AH

Vegetarische recepten met pastinaak van De hippe vegetarier 

Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere recepten te vinden. Laat je vooral inspireren door al de mooie groenten die bij de herfst horen. Laat de herfst dus maar komen!

Tip seizoensgroenten

Teveel groenten om te onthouden welke groenten bij welk seizoen horen? De groente-afdeling helpt je een beetje. De groenten die op dat moment volop verkrijgbaar zijn en vaak wat minder duur dan in andere periodes, dat zijn de seizoensgroenten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *