Ei, Ei, Ei…

Nu Pasen weer dichterbij komt worden de eieren volop ingeslagen. Eitjes worden gekocht om ze te schilderen, te verstoppen en natuurlijk om al die heerlijke eitjes te nuttigen. Maar zijn eieren eigenlijk wel gezond?

Heel simpel: Ja. Eieren zijn gezond! Ei bevat allerlei gezonde voedingsstoffen. Niet alleen zitten eieren boordevol eiwitten maar bevatten ook belangrijke vitamines en mineralen, zoals ijzer, choline, foliumzuur B2, B12, E en D. Ook bevatten eieren daarnaast nog allerlei essentiële aminozuren. Het eten van eieren is dus gezond voor je lichaam en zorgt ervoor dat je belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt.

Ondanks de goede eigenschappen van ei wordt het eten van eieren ook vaak in een andere context geplaatst, namelijk dat ze het cholesterol zouden verhogen. Dat is niet waar. Eieren bevatten ongeveer 200mg cholesterol, en alleen de eidooier bevat cholesterol, waarbij een maximaal van 300 mg per dag geadviseerd wordt. Het is dan ook helemaal geen probleem om eitjes te eten zolang je maar uitkijkt met cholesterol uit andere voedingsmiddelen, zoals vleeswaren, boter, kaas, snacks en zoetigheid. Als je dus graag eitjes eet moet je andere producten met een hoog cholesterol even laten staan. Dan kun je gewoon elke dag een lekker eitje eten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *