Waarom bewegen goed is voor je

Bewegen is goed voor je

Je hoort het zo vaak, bewegen is goed voor je. Sommigen kunnen zich helemaal uitleven in de sportschool terwijl anderen daar helemaal niet op zitten te wachten. Wil je toch bewegen?

Belangrijk is het daarom om iets te vinden wat bij jou past. Het gaat erom dat je wat doet, en soms zit dat al in de hele kleine dingen.

Voordelen van bewegen

Bewegen zorgt ervoor dat je lichaam fit blijft. Door te bewegen wordt je lichaam een beetje wakker en wordt aan het werk gezet. Door intensieve training en veel sporten raak je vaak zelfs de nodige kilo’s kwijt. Door te blijven bewegen kun je beter op gewicht blijven en kom je minder in de verleiding. Je voelt je slank en hoeft niet meerte lijnen. Bewegen is daarom ook een goede manier om af te vallen en een gezond en fit lichaam te krijgen. Maar, bewegen heeft nog veel meer voordelen. Zo verkleint het de kans op gezondheidsrisico’s en zit je lekkerder in je vel.

Even wat voordelen op een rijtje:

  • Bewegen versnelt je stofwisseling
  • Bewegen geeft je energie, vermindert moeheid
  • Bewegen geeft je zelfvertrouwen
  • Bewegen geeft je kracht en maakt je sterker
  • Bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten

Ongeveer een 30 minuten per dag bewegen levert al een hoop voordelen op. Of beweeg volgens de 2017 beweegrichtlijnen van de gezondheidsraad.

Geen zin om in een sportschool oefeningen te doen? Ook in je eigen omgeving kun je heel goed oefeningen doen, heel gemakkelijk zelfs. Neem eens wat vaker de trap, pak de fiets of ga een stukje wandelen.

Voldoende bewegen: maak het jezelf makkelijk

Het lijkt zo makkelijk maar vaak kost het veel discipline om echt vol te houden. Jezelf motiveren om te gaan bewegen is niet altijd makkelijk. Het geeft ook niet als het een keer niet lukt maar pak het zo snel mogelijk weer op. Ga lekker naar buiten of vraag iemand mee te gaan naar de sportschool. Zo maak je het jezelf makkelijker om elke dag te bewegen. Probeer iets te vinden wat je leuk vind zodat het geen straf hoeft te zijn om te gaan en laat je vooral niet te snel uit het veld slaan.

Nu beginnen dus!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *