Weetjes over de aardappel

Gewoon leuk om te weten over de aardappel:

  • Aardappelen zijn gewoon ondergrondse knollen
  • Een aardappel wordt in Nederland niet als groente gezien. Buiten Nederland wel
  • Aardappels zijn dan ook een bron van vitamines en mineralen
  • Aardappelen zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine C, omdat het de vitamine C ‘ opslaat’
  • Aardappels zijn licht verteerbaar en bevatten veel vezels voor een goede darmwerking
  • Aardappelen bevatten geen vet en weinig calorieën
  • De schil van de aardappelen kun je ook gewoon eten. Eet echter nooit de groene en zwarte plekjes, die bevatten gifstoffen
  • Gekookt of gestoomd zijn de aardappelen het gezondst
  • Aardappelen bewaar je op een koele en donkere plek. Dit voorkomt groene plekken of uitlopers
  • De milieubelasting van aardappelteelt is erg laag. Er worden vrijwel geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *