Recept voor het maken van spelt-pizzabodems

Ingrediënten voor 2 pizzabodems:

  • 250 gram speltbloem
  • 1/2 tl. (bakkers)zout
  • 7 gr. bakkersgist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,25 dl lauwwarm water

Bereiding van de pizzabodems:

Mix eerst de droge ingrediënten goed door elkaar. Doe dan de natte ingrediënten er door heen en kneed dit zo’n 10 minuten tot een mooie bal deeg.

Zet het pizzadeeg in de koelkast en laat het een half uur staan, afgedekt met een theedoek.

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Rol de bal pizzadeeg uit, maak er de mooiste versieringen op en bak de pizza in ongeveer 20 minuten.

Eet smakelijk!

 Suggesties voor een pizza party? Lees hier!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *