Aardappelen: gezond of niet?

Het eten van aardappelen is in Nederland zo goed als normaal. Gekookt, gebakken, gestoomd, gefrituurd of gepoft. Met aardappelen is heel veel mogelijk en aardappelen zijn makkelijk te bereiden. Daarnaast zijn ze overal te koop en goed te bewaren. Maar hoe gezond zijn aardappelen eigenlijk?

Aardappelen zijn een bron van koolhydraten die ons lichaam energie geven. Deze koolhydraten vind je in de aardappel in de vorm van zetmeel. De aardappel is een bron van complexe koolhydraten dus.En dat is goed! Complexe koolhydraten verteren namelijk langzaam waardoor je langer een gevuld gevoel hebt. De aardappel zorgt daarom niet alleen voor energie maar zorgt er ook voor dat je na het eten van aardappelen niet snel honger krijgt. Een aardappel bevat daarnaast slechts 26 calorieën!

Naast koolhydraten zitten er ook veel mineralen, zoals kalium, magnesium, calcium en zink in aardappelen. En qua vitamines zit er veel vitamine C en vitamine B complexen in aardappelen. Gekookt of gestoomd zijn ze het gezondst.

Aardappels bevatten ook veel voedingsvezels die belangrijk zijn voor een goede darmwerking. Bovendien zijn ze sowieso licht verteerbaar.

De aardappel is dus best gezond, zolang je ze niet frituurt of in een dikke laag boter bakt. Aardappels bevatten veel voedingstoffen, geen vet en zijn licht verteerbaar. Gewoon lekker eten dus!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *