Paashaantjes maken!

Superleuk voor een paasontbijtje, een paasbrunch, paaslunch of voor op de PalmPaasTak! En helemaal niet moeilijk!

Wat heb je ervoor nodig:

  • 500 gram Tarwebloem )of kies voor speltbloem)
  • ½ Theelepel zout
  • 1 zakje droge (bakkers)gist
  • 1 klein theelepeltje suiker*
  • 3 dl mek of water
  • en een paar krentjes of rozijntjes voor de ogen

*Suiker is nodig voor het rijs-proces maar kun je eventueel vervangen door rozijnen of dadels.

Bereidingswijze:

Doe de bloem, zout, gist en suiker in een kom. Maak een kuiltje in het mengsel en schenk daar de melk of het water in. Kneed alles goed door en dek de kom af met een vochtige doek. Dan heeft het deeg ongeveer 45 minuten nodig om te rijzen (bij voorkeur op kamertemperatuur of zelfs op de verwarming)

Kneed dan het deeg in jouw gewenste vorm., zoals een paashaantje, maar een gewoon broodje kan natuurlijk ook. Krenten of rozijnen kun je gebruiken voor de oogjes of voor versiering!

Bak de haantjes of de broodjes in ongeveer 20 min in de oven (op 220 graden) en klaar is kees!

Vrolijk Pasen!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *