Courgetti met tomaat en mozarella

Altijd ben ik op zoek naar makkelijke recepten. Ik ben namelijk geen wonder in de keuken en mis de creativiteit met ingrediënten om zelf iets lekkers op tafel te zetten. Daarbij heb ik ook niet altijd de tijd om uitgebreid boodschappen te doen of om lang in de keuken te staan.

Verse groenten die makkelijk te bereiden zijn en geen ingewikkelde technieken is voor mij het beste recept voor een gezonde maaltijd.

Nu zoek ik regelmatig naar makkelijk, gezonde recepten voor de doordeweekse dagen. Nu vond ik 10 x makkelijke recepten pasta recepten van UitPaulineskeuken. Eentje daarvan trok mijn aandacht en heb ik bewaard. De volgende week zou ik dit recept gaan proberen: Courgetti met tomaat en mozzarella uit de oven. 

Gezond, makkelijk en het ziet er heerlijk uit!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb het recept een beetje eigen gemaakt dus onderstaand de ingrediënten die ik heb gebruikt:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje chilipoeder
  • 1 pakje (500 ml) gezeefde tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • Handvol parmezaan
  • Verse basilicum
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze voor de courgette pasta

Verwarm de over voor op 180 graden.

Normaal gesproken zou de courgette door de spirellisnijder gaan om er mooie spagetti-sliertjes van te maken. Deze heb ik niet dus ik heb er mooie lange plakken van gesneden. Het lijkt dan eerder op halve lasagnabladen dan op spagetti maar hoe dan ook mooi. Mocht je een spirellisnijder hebben dan kan je die natuurlijk ook gebruiken.

De courgette-plakken heb ik goed gedroogd en met wat zout bestrooit.

Fruit de ui en de knoflook kort in wat olijfolie en voeg daarna de gesneden paprika er aan toe.

Doe daarna de tomatensaus erbij. Breng op smaak met de oregano, chilipeper, peper en zout en meng uiteindelijk de courgette erdoorheen. Zodra dit warm is kan alles in de ovenschaal.

Scheur de mozarella in stukken en verdeel deze over de courgette. Bestrooi daarna nog rijkelijk met de parmezaan.

Nu is het klaar om in de oven te zetten!

Na 20 minuutjes is het klaar. Nog wat verse basilicum eroverheen en je hebt een heerlijke, makkelijke, gezonde courgette-pasta om van te smullen. Echt een aanrader!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *