About me

Toen ik steeds vaker berichten hoorde over voeding, de invloed van ongezonde voeding en de positieve effecten van een gezond voedingspatroon wilde ik daar zeker meer van weten. Niet perse om direct mijn voedingspatroon aan te passen, kilo’s af te vallen of om me beter te gaan voelen maar om in ieder geval een bewuste keuze te kunnen maken als ik in de supermarkt loop.

Daarom deze foodblog

Nu lijkt die supermarkt al een stuk minder slim, maar toch ontkom ik er niet aan om daar het merendeel van mijn boodschappen te halen. Dan wil ik gewoon graag weten wat ik koop. Vaak zijn er tegenstrijdige berichten over wat wel of niet gezond is en daarom zoek ik het liever zelf uit. En vanuit het idee om deze ‘kennis’ delen, ontstond deze foodblog. Gezonde voeding is ook niet zozeer een missie maar eerder een interesse. Ik wil graag weten hoe voeding mijn gezondheid beïnvloedt, hoe ik zorg voor de juiste balans in een gezond dieet of voedingspatroon en welke voedingsstoffen essentieel zijn.

Na alles wat ik gelezen heb, en ik lees elke dag weer, kan ik in ieder geval voor mezelf redelijk goed inschatten wat wel of niet goed voor me is. Ik ga zeker niet altijd voor de gezondste optie maar ben we er wel van bewust hoe ‘ongezond of gezond’ mijn boodschappen of maaltijden zijn. En gezien dit niet altijd even duidelijk is, wil ik dus graag delen wat ik inmiddels weet. Zeker niet om te pretenderen dat ik een voedingsexpert ben of een deskundige in voedingswetenschappen maar eerder gewoon iemand die deze kennis graag opschrijft op een foodblog.

Hoe gezond is jouw voeding?

Feitjes over voeding veranderen eigenlijk continue. En een gezond voedingspatroon waar je je prettig bij voelt is voor iedereen anders. Gezonde voeding, vitamines, mineralen en voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezonde levensstijl zijn daarbij wel voor iedereen heel belangrijk. Hoeveel weet jij daar eigenlijk over? Hoe gezond eet jij eigenlijk? Voel je vrij om ook jouw kennis te delen en laat een reactie achter!

Voor mij zijn er in ieder geval heel veel vragen over gezonde of ongezonde voeding. Ik vind het leuk om de antwoorden te vinden. Om te blijven leren om een bewuste keuze in voeding te kunnen maken. Deze blog blijft dus Work in Progress maar… misschien kun je er toch al wat van op steken.

Liefs,

Marjolein

 

 

 

Meer weten? Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact op!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *